Sponsrad video: En julsaga

Nu börjar bloggar och andra sidor påminna om en mycket viktig sak, som känns lite extra viktig nu runt jul. Låt alla barn få en sådan vit jul som möjligt! Självklart anser även jag att man få dricka men med måtta, tänk på alla barnen runt omkring. Det gör så ont i mig att veta att många barn förknippar julen med något jobbigt.

Låt inte alkoholen ta över i hemmen. Nedan kommer en viktig reklamfilm som jag gärna vill att ni tittar på. Filmer påminner om varför Systembolaget finns och varför starksprit mm endast säljs där. Studier visar att alkoholkonsumtionen är ca 30% lägre än vad den skulle vara om de starkare dryckerna även såldes i vanliga mataffärer. Detta betyder ca 2000 färre dödsfall, ca 20 000 färre våldsbrott och ca 11 miljoner färre sjukdagar.

Håller ni inte med mig? Visst är detta en viktig fråga och ett budskap som bör förmedlas vidare?

God jul!

“Sponsrat inlägg”

2 thoughts on “Sponsrad video: En julsaga

  1. Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

    Jag håller med dig så. Hos oss blir det lite öl och en snaps till maten, glögg på eftermiddagen och annan alkohol intas inte för ens ungarna lagt sig, om det nu ens blir någon, verkligen inte alltid. Detta är barnens helg och jag blir som du, ledsen att det finns barn som förknippar denna helgen med hemskheter.

    Reply
  2. Linnéasgoodiebag

    Jag håller absolut med. Är nog många barn som har det jobbigt med föräldrar som dricker för mycket och det gör så ont att tänka på. Man vill ju att alla barn ska få förknippa julen med något glatt och lyckligt men tyvärr är det inte så. Väldigt viktig fråga att ta upp tycker jag och jättebra att du gör det. Tåls även att tänka på för alla, inte bara dom som har “problem” med alkohol. Barn märker snabbt om föräldrarna beter sig lite annorlunda och tycker nog det känns otryggt.

    Kram till dig

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>