Supergod västerbottenpaj!

Måste dela med mig av mitt supergoda recept på västerbottenpajerna som vi åt i lördags.

Eftersom att vi bara åt 2 stycken så frös jag in resterande. Perfekt att ha en i frysen vid brist på annan förrätt:)

130824 084

Minipajer med västerbottenost

6-8 st

Pajdeg:

2 dl mjöl

1 dl västerbottenost

50g smör

1 1/2 msk vatten

6-8 formar alternativ muffinsplåt

Fyllning:

En påse riven Västerbottenost

2 ägg

2 dl grädde

Salt och peppar

Dekoration:

Gräddfil

Löjrom

Gräslök

Så gör du:

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.

2. Ta upp och rulla degen till en rulle. Skär den i 6-8 bitar, gör till bollar och rulla dem i lite mjöl och kavla ut till en tunn platta. Tryck ut pajdegen i formarna. Ställ dem kallt ca 15 min.

3. Fördela riven ost i pajskalen.

4. Vispa samman ägg, grädde och lite salt och peppar. Lägg i osten i pajskalen och häll äggblandingen över. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna helt och dekorera med gräddfil, löjrom och klipp över gräslök.

Så goda!