Kesobröd med chiafrön

Helgens mellanmål smakade lite extra gott! Nybakat kesobröd och kaffe i nya servisen som jag fyndade på Mateus utförsäljning!

IMG_1205.JPG

Jag beställde ju hem 2 kg chiafrön nyligen så jag passade på att använda det till brödet. Blev riktigt bra.

Mixa:

250 gram keso
6 ägg

Rör ihop:

2 msk fiberhusk
5 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,25 dl kruskakli/fibrex
1/2 dl chiafrön
1 dl blandade hackade nötter (jag använde mandel och pumpakärnor)
2 msk deodoriserat kokosfett ( jag använde vanlig rapsolja)
lite salt

Blanda ihop allt och häll i smord form. Strö lite chiafrön ovanpå. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.

IMG_1184.JPG

IMG_1187.JPG

Så sjukt gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>