Måndag och första arbetsdagen på nya jobbet är avklarad. Känns riktigt bra. Måndag innebär även att det är dags för veckans matsedel. Jag har som vanligt en blandning av nya recept och några klassiker som jag vet går hem hos barnen. Korvstoganoff är verkligen en riktigt favorit här hemma.
Söndag: Köttfärslimpa, potatis och gräddsås
Mån: Korvstroganoff med ris
Tis: Ungspannkaka med grönsaker och skinka
Ons: Laxnuggets med gurkdressing och potatis
Tors: Kycklingwook med nudlar
Köttfärslimpa med potatis och gräddsås
400gr nötfärs
1/2 purjolök
1 dl mjölk 2 msk olja
1-2 msk soja 2 msk honung
salt & peppar
Tillbehör:
potatismorötter
Gräddsås:
Sky från köttfärsen
2 1/2 dl grädde ( alt matlagningsgrädde plus mjölk)
1 msk flytande buljong, gärna köttbuljong
soja
Sätt ugnen på 200grader. Hacka pujolöken. Blanda samman purjolöken med soja, olja, honung, mjölk, salt och peppar. Häll ner den ganska lösa färsen i en avlång ugnssäker brödform. Forma den till en limpa och gör den så “hög” som du vill ha den. Koka potatis och morötter under tiden.
När köttfärslimpan är färdig brukar jag göra en gräddsås genom att blanda skyn från limpan, grädde,fond och kryddor. Eventuellt tillsätter jag lite maizena för en tjockare konsistens.
Smaklig måltid!
Toppen med Matsedel:)