Sitter och planerar maten som vi ska bjuda på ikväll när lite vänner kommer över och kom att tänka på en favorit. Har ni inte testat den så gör det nu till påsk. Så enkelt men gott!
Romtårta!
Passade perfekt som tilltugg till lite bubbel. Tänk på att inte använda lättprodukterna samt att inte röra geggan för mycket för att få riskerar den att bli för lös.
Receptet hittade jag hos en av mina favoritbloggar matplatsen.
Romtårta: 200 g philadelphiaost 2 dl creme fraiche 1 finhackad rödlök salt svart rom (gärna finkornig) röd rom (gärna finkornig) salta kex
Blanda Philadelphia, creme fraiche och finhackad rödlök( rör inte för mycket för då kan den bli alldeles för lös). Smaka av med salt. Forma smeten till en kupol eller tårta på en tallrik. Bred över rom i önskat mönster. Lägg salta kex runt om och servera! Gästerna skedar sedan i sig osttårtan med hjälp av kexen.