Glutenfri hallon och blåbärskaka

Här om dagen, när vi var hemma en snabbis, fick jag ett enormt sug efter att baka. Med tanke på att jag hade både färska hallon och blåbär passade jag på att gör en paj. Eller mjuk kaka kanske det egentligen heter.  Orginalreceptet hittade jag här. Linda är verkligen en sann inspirationskälla som ständigt matar oss följare med godsaker på hennes instagramkonto @lindasbakskola.

 

Jag gjorde om receptet lite och gjorde den givetvis glutenfri. Kakan fick toppbetyg och killarna åt upp varenda liten smula. Denna kaka kommer vi göra om många gånger!

8–10 bitar

Lättbakad kaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl Sempers finmix
50 g smör, smält
1 krm ekologiskt vaniljpulver

Garnering
2–3 dl hallon och blåbär (gärna färska)
1–2 msk strösocker 

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner finmix, vaniljpulver, smör och rör om försiktigt till en smet. Häll smeten i en form, (ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper). Lägg bären på smeten och strö över lite strösocker. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35-40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Garnera kakan med lite färska bär och florsocker. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

One thought on “Glutenfri hallon och blåbärskaka

  1. ullie

    mmm såg gott ut mums
    har bakat här idag me men gnället fortsätter så städ baka tvätta det är det vi gör här idag usch förlåt vilket gnäll 😀

    Önskar även i fall ja börjar jobba att vi får ha det mera mysigt me mera sommar. nästan 20 gr här idag men molnigt o grått så tåk ändå 😀
    trevlig kväll o ja hoppas maken kommer hem snart han gör men alltid på bra humör

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>