Semester innebär ofta många möjligheter till fikapauser, vilket jag inte är sen att tacka nej till. Jag kan inte heller låta bli att slänga ihop något gott och gärna testa något nytt recept. Hos underbara Linda hittade jag ett recept på glutenfria choklad och vaniljrutor som jag var tvungen att testa. Riktigt goda och populära hos både stora som små.

Jag valde dock att använda mig av kokos istället för strössel men det är ju mest en smaksak.

Glutenfria choklad- och vaniljrutor Glutenfria choklad- och vaniljrutor

Ca 30 st

4 ägg
3 dl strösocker
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
¾ dl kakao
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
4 ½ dl glutenfri mjölmix

Glasyr
1 msk vaniljsocker
4 1/2 dl florsocker
75 g smör, smält
2–3 msk vatten 

Garnering
chokladströssel alt. kokos

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Blanda smör och mjölk och rör ner det i äggsmeten.Rör ihop vaniljsocker, kakao, bakpulver, fiberhusk och mjölmix. Blanda ner det i smeten och rör om till en slät smet.Bred ut smeten i en lång-panna, ca 27 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna.

Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir bredbar. Bred ut glasyren över kakan och strö över strössel/kokos. Skär kakan i rutor när glasyren har stelnat.

6 kommentarer till “Glutenfria choklad och vaniljrutor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *