Så var det fredag igen.

Och om några timmar vankas det helg. En helg som jag verkligen ser framemot, vi har nämligen inga planer inbokade alls( förutom det vanliga med träning och så). Så otroligt skönt! 

 Jag ser framemot att mysa runt hemma utan stress, köpa hem lite extra god mat och det killarna ser framemot mest. En aktivitet som de bestämt. Det lutar åt ett besökt till leklandet men vi får se vad de bestämmer sig för ikväll.

Vem vet, vi kanske bakar lite också. Som vi gjorde förra helgen. Då provade jag ett nytt recept som jag hittade hos Linda. Gjorde om det lite så att det blev glutenfritt  och mums!

 Vilken otroligt god äppelkladdkaka. Uppskattad av både stora som små!

Äppelkaka-glutenfri Äppelkaka-glutenfri Äppelkaka-glutenfri Äppelkaka-glutenfri

Äppelkladdkaka- glutenfri

175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl glutenfri mjölmix ( använde Lailas blå)
2 äpplen
kanel eller kardemumma

florsocker till garnering

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och mjölmix. Rör ihop allt till en smet. Skala och riv äpplena. Rör ner de rivna äpplena i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den( jag hade 27 min). Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

6 kommentarer till “Äppelkaka glutenfri

  1. Hoppas ni haft en fin helg. Skönt när man ibland inte har några planer alls. Det behöver man emellanåt. Vad bra med en äppelkaka som är glutenfri. Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *