Tefal traktörpanna

Att få laga mat med bra redskap är verkligen A och O för att lyckas i köket. Det finns så många verktyg och knep som kan underlätta matlagningen. Och det är något som jag verkligen uppskattar. Framför allt i vardagen när det kanske är lite mer ont om tid.

Något som jag faktiskt aldrig har ägt tidigare ( men som jag nu insett aldrig klarar mig utan) är en traktörpanna.

Så när det plingade på dörren för ett par veckor sedan och ett bud med en traktörpanna från Tefal dök upp blev jag minst sagt överlycklig.

 

   Fick med ett receptförslag också från ingen mindre än Tina Nordström.

Att kunna laga maten i en och samma panna är ju så smidigt. Ju mindre disk och plock efteråt uppskattas alltid!

Vi hade dock inte allt hemma så jag tömde skafferiet och slängde ihop något liknande. Och det blev så gott! Tyvärr blir det ju dessvärre inga bra bilder nu när det är så mörkt på kvällarna. Men jag kommer garanterat laga detta igen och då kommer det förhoppningsvis lite bra bilder.

Kryddigt ris med skinka (4 port)
1 skalad gul lök
2 skalade vitlöksklyftor
2 tsk hel kummin
2 tsk rökt paprikapulver
3 dl jasminris + vatten enligt anvisningen på förpackningen
1 morot
1 paprika
1 frp strimlad skinka
1 dl ärtor
Oregano
Salt & Peppar

Skala moroten. Finhacka lök,morot,paprika och skriva vitlöken tunt. Häll olivolja i pannan. Lägg i allt i pannan. Krydda med paprikapulvret, oregano och bryn det gyllenbrunt. I med skinkan och riset (okokt) och låt allt svettas ett par minuter. Häll på hälften av vattnet och låt det koka in. Tillsätt ärtorna. Ta sedan i resten av vattnet och låt riset koka färdigt. Salta och peppra och tillsätt ev lite mer oregano innan servering.

Klart!

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *