Jordärtskockssoppa med parmachips

Maten som vi åt i lördags blev ju verkligen en succé och jag kommer garanterat att göra om allt snart igen.

Och jag vill såklart dela med mig av alla recepten men eftersom jag ( hör och häpna) inte fotade maten så har jag lånat bilderna av från Ica och Viktoria( Matplatsen).

Först ut är receptet på förrätten;

Jordärtskockssoppa med parmachips. 

Otroligt enkel att göra och tillsammans med de salta parmachipsen blev det en riktigt god kombo. Jag hade även i lite chiliflakes för extra sting i soppan men det kan såklart uteslutas om man så önskas.

Jordärtskockssoppa (recept och bild från Ica)

500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt&peppar

Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.

Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.

 

Parmachips (bild och recept från Matplatsen)

8 skivor parmaskinka
olivolja
svartpeppar

Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja och krydda med nymalen svartpeppar. In i ugnen, 175 C, ca 20 minuter. Lägg över på galler och låt kallna. Dela i lite mindre bitar och servera till soppan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *