Höstens första VAB och glutenfria plättar

Det tog bara ett par veckor innan de elaka små förkylningsbacillerna grep tag om mina små älsklingar. Så efter en tuff natt med många vakna timmar är vi idag hemma och vilar upp oss. Jag har verkligen förträngt hur tufft det är att inte få sova ordentligt på nätterna.

Hur som. VAB för mig innebär att barnen blir lite extra bortskämda. Det är så jag själv hade det när jag var sjuk och det är även så jag vill att mina barn ska känna. Extra mycket kärlek, godsaker att äta/dricka och inga regler om hur länge man får sitta framför tv:n etc. Jag vet att många anser att det kanske är "fel" att göra vabbdagarna till något extra mysigt men för mig är det precis tvärtom. Jag tror inte att mina barn skulle utnyttja detta genom att låtsats vara sjuka. Det skulle vi i märka i så fall. Är man sjuk så är man och då förtjänar man extra mys. Punkt slut.

Sagt och gjort. Pojkarna önskade sig plättar till lunch så det var bara att börja grädda dessa små godingar.

Glutenfria plättar Glutenfria plättar Glutenfria plättar

Glutenfria plättar

2 dl finmix 1 tsk salt 1 tsk socker 4 st ägg 5 dl mjök flytande margarin/smält smör

Blanda samman finmix, salt och socker. Tillsätt mjölken sakta och rör hela tiden för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget och till sist ska smöret hällas i smeten. Grädda på medelhög värme i någon minut på varje sida.

#1 - Therese

Hej hej. Hittade till dig via en bild på en svart knuten ampel med marmorkruka i. ;) Nu är min fråga om jag får låna den bilden om jag länkar till dig?

#2 - Kristin

Självklart! Det går så bra:)

#3 - Therese

Kanon! Tack ;) Ska tillverka en egen variation av den.

#4 - Maria Grahn

Krya på er 💗

#5 - Fru Eriksson

Såå gottit & fiiina foton ♡ ...
Kryiskram!

#6 - Camilla

Mums, ser gott ut! Fina bilder :)
Hoppas alla är pigga och krya nu! :)