Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart! De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar!) och snart är det även dags att plocka fram cykeln igen. Det sistnämnda är så efterlängtat.
Ett annat vårtecken för mig är glass!
En riktig favorit hemma hos oss är sandwich och med tanke på att jag äntligen hittade ett recept på glutenfri sandwich förra året (Här) så kan hela familjen njuta av denna goding.
Så enkelt att göra ( om man desstutom använder sig av köpt vaniljglass) och såå god!
Hemmagjord sandwich glass-glutenfri
Till ca 8 glassar
3 ägg
1 dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 paket vaniljglass 05,liter
Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda de resterande torra ingredienserna i en annan bunke och vänd ner i äggbunken. Lägg ett bakpapper i en långpanna, och smörj det med flytande margarin. Grädda i 225grader, mitt i ugnen i ca 5 min.
Låt kallna helt, dela i lagom stora bitar. Lägg glass ( jag använde mig av gb’s papperspaket och skar glassen i tunna skivor )mellan två bitar och lägg in i frysen en stund innan de avnjuts.
Hur breder du ut glassen? Är det inte svårt att göra det utan att botten går sönder? Och att det blir jämt?
Jag skar den i tunna skivor och la på bara;)
Det ska ju bli riktigt varmt i veckan, så det kanske är dags för årets första kaffe och glass i solväggen någon dag efter jobbet
Såååååå goda, ska avnjuta en ikväll till kaffet 😍 tack för en toppen recept
Såååå gottit & vilka fina ♡ …
/Kram goa du!