Om en vecka smäller det! Då är det dags för våffeldagen! ”Tyvärr” krockar den med långfredagen så det känns som att den kommer komma lite i kläm i år.

Tänkte passa på att bjuda på det absolut bästa receptet som vi provat. Frasiga våfflor går knappast att hitta. Jag tror att smeten gör mycket men jag tror dock att våffeljärnet också påverkar lite. Adam hade turen att vinna ett från Wilfa förra året och det är det absolut bästa vi har provat ( finns ett likande till kampanjpris här )

Glutenfria våfflor

Frasiga våfflor- glutenfria

Ca 6 stora eller 8 små våfflor

100 g smör
5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
240 g (4-4,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix alt. Finax finmix
0,5 tsk salt
1 tsk socker
Smör till våffeljärnet

Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna till ca 45ºC.
Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan.
Tillsätt salt och socker. Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10 minuter.
Pensla järnet med smält smör och grädda smeten i våffeljärnet

*innehåller affiliatelänkar

6 kommentarer till “Våffeldagen!

  1. Ja våfflor som är så gott - jag tror nog vi slår till med våffelfrukost på långfredagen så får man lite av allt 😉

    Hoppas du får en härlig fredag och en härlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *