Idag är det ju självaste skärtorsdagen och påsken står inför dörren. Härligt!

Jag bakade ju en drömrulltårta häromdagen och det var ju inte för inte. Jag hade nämligen tänkt använda den som bas i årets påskbakelse. Och efter lite olika varianter och tester av mig och pojkarna kom vi fram till följande.

Rulltårtan går ju att förbereda innan ( går dessutom bra att frysa), liksom grädden, så det enda man behöver göra innan servering är självaste dekorationen av mandarinklyftorna( barnsligt gott!)

Påskbakelse-glutenfri

Påskbakelse- glutenfri

3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Smörkräm:
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Dekoration:
grädde
gul karamellfärg
konserverade mandarinklytor

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.

 Smörkräm: Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Dekoration: Vispa grädden hårt. Tillsätt några droppar gul karamellfärg och blanda runt. Spritsa ut grädden på rulltårtan och dekorera med mandarinklyftorna.

Så enkelt men så gott!

En kommentar till “Påskbakelser- glutenfria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *