Idag vaknar vi inte bara upp till en ledig långfredag utan även självaste våffeldagen!
Och det ska som sagt firas.
Älskar frasig våfflor!
Frasiga våfflor- glutenfria
Ca 6 stora eller 8 små våfflor
100 g smör
5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
240 g (4-4,5 dl) Finax Glutenfri Mjölmix( eller Semper finmix)
0,5 tsk salt
1 tsk socker
Smör till våffeljärnet
Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan svalna till ca 45ºC.
Blanda samman bakpulver och mjölmix. Vispa ner detta i degvätskan.
Tillsätt salt och socker. Rör till en jämn smet som får stå och dra i ca 10 minuter.
Pensla järnet med smält smör och grädda smeten i våffeljärnet tills våfflorna blir gyllenbruna.
Så gottit & waooo vilka fantastiska foton ♡ …
/Påska´Kram fina du!
Mumsigt! Det vart våffelfrukost här hemma också!
GOTT GOTT!
KRAM
Mmm gud så smskigt :)) ha en mysig kväll Kristin ♡ kram
mums så gott med våfflor,kramar
Många våfflor blev det igår!!
Glad Påsk!
Kram Jenny
åhhh det e så gott älskar verkligen våfflor det underskatts ofta .. missade helt att det va våffeldagen hi hi
fin fortsatt påsk kram
Herregud! Vad gott det ser ut och vara, så länge sedan jag åt våfflor, måste bjuda över vännerna i helgen på detta recept! Är det någon smakskillnad på glutenfria och vanliga? Och hur får man dem extra frasiga!?