En tradition numera är att killarna önskar sig pannkakstårta som middag när de fyller år. Så igår var det bara till att ordna en tårta så födelsedagsbarnet fick som han önskade sig. Personligen är jag inte så förtjust i kalla pannkakor men det är något visst med att äta pannkakstårta ändå.
Glutenfri pannkakstårta
Gör gärna pannkakorna dagen innan ( eller gärna ett par timmar innan) så de hinner svala ordentligt.
2 dl mjölmix (brukar använda Sempers fin mix)
1/2-1 tsk salt
1 tsk socker
4 st ägg
5 dl mjök
ca 1-2 msk flytande margarin/smält smör
Blanda samman mjölmix, salt och socker. Tillsätt mjölken sakta och rör hela tiden för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget och till sist ska smöret hällas i smeten. Grädda på medelhög värme i någon minut på varje sida.
När pannkakorna svalnat börjar dekorationen. Jag brukar varva pannkakorna med:
Sylt alt. mosad frukt.
Sylt och gräddblanding
Och slutningen toppa med vispad grädde och fäska bär.
Mums!
Mumms sååå gottit måste jag göra ♡ …
Tack för receptet & vackra,läskande foton!
/Kram finaste
Här hemma så brukar sonen önska pannkakstårta till frukost när han fyller år Vi har små stekpannor på knappt 1dm i diameter så de brukar jag då passa på att använda så blir det en liten lagom frukost pannkakstårta.
Ska nog testa glutenfria, jag är lite känslig (fast inte nu under graviditeten) annars så har vi gjort mjölkfria under många år då dottern varit överkänslig men verkar tack och lov bli bättre nu.