Vi var så nöjda med förra veckans glutenfria matkasse från Citygross matkasse så vi tänkte fortsätta. Inte varje vecka kanske men varannan kanske. Och det bästa av allt, killarna gillade maten också.

Kvällens middag blev en succé. Lax är ju alltid poppis här hemma så det var kanske rätt givet att detta skulle gå hem. Och ugnsrostade rödbetor är ju så löjligt gott det med. Yummie!

( Originalreceptet finns här)

Vill du också testa Citygross matkassar finns mer info om alla kassarna här. Och anger man rabattkoden KASSE50 får man dessutom 50kr i rabatt om man är ny kund.

Lax med yoghurtsås & honungsrostade rödbetor

3 rödbetor
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 tsk honung

4 port ris

ca 500gr laxfilé
1 tsk flingsalt

Sås:
2,5 dl youghurt
ca 1/1 tsk Riven ingefära/ alt mald ingefära på burk
1 klyfta vitlök
1 tsk sambal oelek

Sätt ugnen på 225grader. Skala och klyfta rödbetorna. Lägg dem i en ungsfast form, ringla över olja och salta. Laga i ugn i ca 30 min. När det är 5 min kvar, ringla över honung. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Krydda laxen med salt, Lägg den i en ugnsfast form med skinnsidan ner och laga i ugn i ca 15 min.

Rör ihop såsen: yoghurt, ingefära (mald eller skala och riven färsk ingefära), riven vitlök samt sambal oelek. Servera såsen tillsammans med rödbetorna,laxen och riset.

Smaklig spis!

*innehåller affiliatelänkar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *