Skogen är verkligen full av blåbär.
Underbart! Älskar blåbär.
Jag hade sett ett recept via Julias blogg som jag var tvungen att prova när vi hade gäster i måndags.
Gjorde den naturligtvis glutenfri och den uppskattades av såväl stora som små. Riktigt god!
Serverade rutorna med lite vaniljglass.
S E G A B L Å B Ä R S R U T O R
150 g smör
4 dl socker( går säkert att minska)
3 ägg
4 dl glutenfri mjölmix
1 tsk vaniljpulver
ca 3 dl blåbär
Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20*30. Smält smöret och låt det svalna. Rör därefter ner socker, ägg, mjöl och vaniljpulver i smöret. Blanda alla ingredienser till en slät smet. Häll smeten i formen och strö över bären. Grädda mitt i ugnen i ungefär 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Jag serverade rutorna med lite vaniljglass men går säkert lika bra med vaniljsås eller helt utan…