Alvin fick mersmak efter förra baktillfället. Så vi bakade faktiskt lite mer nyligen.

Denna gång ville lillebror vara med och bestämma och då blev det en riktig klassiker: Chokladbollar.

Chokladbollar är bland det godaste jag vet! Och kladdigaste men vad gör väl det?! Det går ju att tvätta bort, eller slicka bort som Adam valde att göra när han inte orkade rulla mer…

Glutenfria chokladbollar 

150 gr smör
2 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
4,5 msk kakao
4-5 dl glutenfri havregryn
2 msk starkt kaffe

Garnering:
ca 1 dl kokos

Låt smöret bli rumstempererat och koka kaffet som sedan får svalna. Blanda samman smöret och sockret till en jämn smet. Tillsätt sedan vaniljsockret,kakaon och det kalla kaffet. När det sedan är en jämn smet så skall havregrynen tillsättas. Rulla små bollar( eller korvar som barnen ibland föredrar) och rulla bollarna/korvarna i kokosflingorna. Låt svalna i kylen innan de serveras.

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *