Först ut bland recepten från lördagens kalas är en grymt god citronkladdkaka! Receptet hittade jag hos Lindas bakskola men gjorde den naturligtvis glutenfri istället.

En riktigt syrlig och fräsch kladdkaka som fullkomligt smälter i munnen.

Helt klart en ny favorit!

Citronkladdkaka citronkladdkaka

Citronkladdkaka – glutenfri

1 citron 
150 g smör 
3 ägg 
3 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
2 ½ dl glutenfri mjölmix( jag använde Finax röda)

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 2–3 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering och riv eventuellt lite citronskal och lägg på toppen. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

En kommentar till “Citronkladdkaka- glutenfri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *