Vet inte om någon har missat det men på söndag är det första advent?! Lite galet men underbart på samma gång. Jag tyckte nyss att det var sommar ju.

Och i helgen ska jag förhoppningsvis inte bara göra hemmet julfint utan jag ska försöka hinna med att baka lite också. Har bl.a lovat killarna att vi ska baka pepparkakor. Har dock inte sett den glutenfria pepparkaksdegen i frysdisken ännu så jag ska nog försöka mig på att göra en egen i år igen. Har ni något bra recept får ni gärna hojta till!

På tal om pepparkakor, en goding som vi garanterat kommer göra igen är pepparkakskladdkakan som vi gjorde förra året. Killarna älskade den!

Orginalreceptet hittade jag här!

Pepparkakakladdkaka

Glutenfri pepparkakskladdkaka

3 ägg
2 1/2 dl ljus sirap
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2-3 tsk pepparkakskryddor
(finns färdiga påsar med pepparkakskryddor från Santa Maria, ta 2 tsk för en mildare smak)
2 1/2 dl Lailas blåa mjölmix
150 gram smält smör

Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa inte), blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut smeten i en rund form (smörad) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten, det ordnar upp sig sen när den svalnat.

Serveras kall och med vispad grädde eller glass. Jag hade lite rivet apelsinskal i grädden för lite syra men det går lika bra med vispad grädde med 2 teskedar vaniljsocker i och med pepparkakskross på.

Mums!

Psst! Pepparkakskladdkakan smakar nästan bäst dagen efter då den fått stelna till sig ordentligt.

4 kommentarer till “Pepparkakskladdkaka-glutenfri

  1. Pingback: Julbak och julstök – glutenfritt!  | Jag vill jag kan...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *