Häromdagen tipsade jag om pepparkakskladdkakan inför adventsfikat och nu kommer ett till tips!

Saffranskladdkaka med vitchoklad– givetvis glutenfri!

Originalreceptet hittade jag hos Matplatsen.

 Saffranskladdkaka med vit choklad

Vitchokladkladdkaka med saffran-glutenfri

200 g vit choklad
200 g smör
0,5 g saffran (1 påse)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl glutenfri mjölmix( jag använde Lailas Blåa)

florsocker (och ev lite fint strössel)

Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter och tillsätt saffran. Rör i hop socker och mjöl och häll i chokladsmeten. Tillsätt äggen och rör smeten smidig. Häll sen smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min 175 C (den ska vara rejält kladdig, den sätter sig när den kallnar sen). Låt kakan svalna och ställ i kylen (gärna över natten).

Jag dekorerade även kakan med lite juligt strössel och florsocker för syns skull.

Saffranskladdkaka med vit choklad

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *