För några veckor sedan tipsade jag om ett recept på glutenfria lussekatter men det tål att upprepas. Jag ser nämligen att många letar efter ”det bästa receptet på glutenfria lussekatter” och ni kan sluta leta nu.

För här är det.

Jag hittade själv detta recpet via sociala medier, så jag vet tyvärr inte vem som har ”kommit på” receptet från början”. Jag gjorde dock små ändringar, bla så tillsatte jag kardemumma. Jag älskar kombon av bullar och kardemumma! Ett annat knep som jag gjorde för att degen skulle jäsa lite bättre ( vid båda tillfällena) var att ställa in degen i en ljummen ugn ( hade den på ca 50 grader). Det är ju inte så lätt att baka bullar när dörren står öppen stup i kvarten för att barnen springer in och ut!

Detta recept är helt klart mitt nya favoritrecept! Väldigt smidig och enkel deg att hantera (behöver inte alls spritsas ut som många har gjort med andra recept).

Smakar även precis som vanliga, icke glutenfria lussekatter.

I helgen ska jag göra degen igen men då ska det nog fyllda bullar istället.

 glutenfria lussekatter

Glutenfria lussekatter ca 16-18st

100 gr smör
2 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
2 tsk Fiberhusk
1 dl kesella ( alt creme fraiche)
1 dl socker
1 st ägg
1 pkt saffran (mortla gärna med lite socker)
1 krm salt
1 krm kardemumma (kan uteslutas)
1 pkt, 500gr sempers glutenfria lågproteinmix, Spara ca 1/2 dl till utbakning

Dekoration:
Ägg
Pärlsocker
Russin

Smält smör och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke,häll över vätskan och tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min. Tillsätt ägg,kesella,saffran,socker,kardemumma och salt. Arbeta in mixen (men lämna kvar ca 1/2dl)  ordentligt,jag körde den i assistenten ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Fördela degen önskad storlek och snurra ihop till lussekatter. Låt jäsa i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker alt dekorera med russin. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, i ca 5-7 minuter.

glutenfria lussekatter

Mums!

En kommentar till “Saftiga lussekatter- glutenfria

  1. Pingback: Glutenfria vaniljbullar | |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *