Det finns julgodis och så finns det JULGODIS!

En av mina absoluta favoriter bland allt gott julgodis är absolut trillingnöten. Såå god!

Och visste ni att den är busenkel att göra själv?

 Behövs bara två ingredienser!

För att få trillingnötterna glutenfria använde jag mig av denna mjölkchoklad från Anton Berg, tycker att den är godast! Men jag tycker även att det funkar bra med Odenses ljusa chokladknappar.

glutenfri mjökchoklad

Ett tips är att gnugga av de varma nötterna i en kökshandduk, då lossnar skalet lätt!

rostade nötter

   Hemgjord trillingnöt

Hemmagjord trillingnöt 

200 gram mjölkchoklad (glutenfri för min del)
100 gram hasselnötskärnor

Sätt ugnen på 225 grader.Rosta hasselnötterna ca i tio minuter. Gnugga av överflödigt skal. Smält chokladen över ett vattenbad. Häll ner de skalade hasselnötskärnor i chokladen och vänd om lite med en sked så att alla får choklad på sig. Fånga upp dem tre och tre och lägg dem på bakplåtspapper och låt stelna. Chokladen som blir över kan du med hjälp av en gaffel ringla över godisbitarna.

Hemgjord trillingnöt Hemgjord trillingnöt

Mums!

En kommentar till “Julgodis: Hemmagjord trillingnöt

  1. Hej Hopp

    Kepler hoppas jag är rätt svar.
    Saknar min lilla bokvärld, har inte blivit många böcker lästa sen sonen kom. Men med ljudböcker öppnas en helt ny värld. Kan komma ifatt alla jag velat läsa genom att passa på när jag är på gymmet eller pendlar till jobbet…

    Ha det fint.
    Tommy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *