Idag är det inte bara fredag utan även pepparkakans dag! Så jag tänkte passa på att bjuda på två goda glutenfria recept!

Pepparkakskladdkaka 

Pepparkakakladdkaka

Och våra nya favoriter( dessa ska vi fika med idag!): 

Pepparkaksmuffins!

Pepparkaksmuffins

Vill man hellre använda smeten och göra en mjuk pepparkaka i en avlång eller rund form ska man bara göra detta annorlunda:

-smöra och bröa en form

-grädda lite längre, ca 40 minuter ( istället för 20-25 min).

Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins-glutenfria

100g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 dl fil
3 dl gf mjölmix ( jag använde Lailas blå)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 tsk pepparkakskrydda
1/2 dl lingonsylt

lite florsocker för dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner resterande ingredienser och det smälta smöret. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *