Saftiga saffransbullar är bland det godaste jag vet! Förra helgen provade jag en ny fyllning, istället för den med mandelmassa( recept finns längst ner) som jag brukar göra. Nämligen en enkel vaniljfyllning.

 Och det blev så gott!

Så ska ni baka glutenfria saffransbullar kan jag verkligen rekommendera detta recept! 

glutenfria saffransbullar

Saffransbullar med vaniljfyllning- glutenfria

100 gr smör
2 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
2 tsk Fiberhusk
1 dl kesella ( alt creme fraiche)
1 dl socker
1 st ägg
1 pkt saffran (mortla gärna med lite socker)
1 krm salt
1 krm kardemumma (kan uteslutas)
1 pkt, 500gr sempers glutenfria lågproteinmix, Spara ca 1/2 dl till utbakning

Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Dekoration:
Ägg
Pärlsocker

Börja med att röra ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen. Smält smör och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke,häll över vätskan och tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min. Tillsätt ägg,kesella,saffran,socker,kardemumma och salt. Arbeta in mixen (men lämna kvar ca 1/2dl)  ordentligt,jag körde den i assistenten ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Platta ut degen till en rektangel och bred försiktigt på fyllningen. Rulla ihop längden och skär till bullar som du lägger i bullformarna. Låt jäsa i  30 minuter under handduk. Sätt ugnen på 225grader. Pensla bullarna och dekorera med pärlsocker. Sätt de i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna under bakduk.

Tips: En annan god fyllning är 200g smör, 150gr mandelmassa, 1dl socker och 1 msk vaniljsocker!

2 kommentarer till “Saffransbullar med vaniljfyllning- glutenfria

  1. Pingback: Glutenfria saffransbullar med vit chokald | |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *