Mitt andra tips när det kommer till efterrätt till nyår är Banoffe pie i portionsglas!

Gillar man kombon av kex, kola, grädde, banan och daim( som vi gör) så kommer man älska denna!

Receptet hittade jag hos Jenny.

Banoffee pie i portionsglas ( ca 10 st)

200 gram digestive ( glutenfria om man vill göra den glutenfri så klart)
100 gram smör (extra saltat)
1 burk karamelliserad mjölk
2 bananer
2 1/2 dl vispgrädde
2 grovhackade dubbeldaim

Smula kexen för hand eller i matberedare, smält smöret och rör ihop till en smulig deg. Fördela ut i glasen, och fördela även ut den karamelliserade mjölken ( kolan) skiva banan och lägg över. Grädden ska vara lättvispad och läggas över bananerna. Strö över daimkrosset och servera.

Den går att förbereda flera timmar innan servering, förvaras i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *