Mitt sista snabba tips inför nyårsfirandet är nog det enklaste! 

Hemmagjord glass utan glassmaskin

När vi hade gäster över hemma dagarna innan jul bjöd vi på denna pepparkaksglass och den blev väldigt omtyckt. 

Receptet hittade jag här.

Och det bästa av allt, det går att byta ut pepparkakorna mot nästan vad som helst: Daim ( vi har testat detta flera gånger och det är hur gott som helst!), hallon, blåbär, after eight, choklad mm. 

Bara fantasin som sätter gränser! 

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
100–150 g pepparkakor, grovt krossade

Garnering
några grovt krossade pepparkakor alt små pepparkakor

Vispa grädden fluffig i en skål (men inte för hårt). Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga. Rör ner de krossade pepparkakorna i glassmeten.Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *