Hemgjord granola-glutenfri

Det sprider sig en ljuvlig doft här hemma i skrivande stund. Jag startade nämligen denna regniga söndag med att fylla på förrådet med lite hemmagjord granola.

Jag blir alltid lika förvirrad om man "ska" säga granola eller müsli så jag googlade och fick svaret:

Skillnaden mellan granola och müsli är att granolan rostas med olja, honung och vatten medan müslin blandar man bara ihop rakt upp och ner.

Min granola!

Jag använder inga mått utan allt efter lite magkänsla och vad som finns hemma. Houngsblandningen brukar jag anpassa efter hur mycket gryn och nötter jag har men jag brukar täcka en full plåt.

havregryn( glutenfri) sötmandel hasselnötter solrosfrön cashewnötter/pumpakärnor eller valnötter linfrön kokoschips ca 1/2 dl honung ca 2 msk vatten ca 2 msk solrosolja ( kan uteslutas, funkar bra utan också) kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka nötterna till valfri storlek. Blanda samman alla nötterna och frön. Häll ut blandningen på en plåt, strö över rikligt med kanel. Till sist, blanda ihop vatten,honung och solrosolja. Ringla honugnsblandningen över den fyllda plåten. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. Rör gärna om lite då och då under tiden så att inget blir bränt. När plåten är ute brukar jag ringla över ännu mer honung för en lite knäckigare känsla. Tillsätt kokoschipsen och förvara i en tät försluten burk.

#1 - jannice

Mums med granola!