Västerbottenpaj i miniformat

Mitt tredje tips inför kräftskivan är Västerbottenpaj i miniformat. Busenkla att göra och riktigt goda.

Går dessutom att frysa så perfekt att göra i förväg om man inte har tiden på sin sida.

IMG_9491.PNG

Minipajer med västerbottenost (6-8 st) Pajdeg: 2 dl mjöl 1 dl västerbottenost 50g smör 1 1/2 msk vatten 6-8 formar alternativ muffinsplåt

Fyllning: En påse riven Västerbottenost 2 ägg 2 dl grädde Salt och peppar

Dekoration: Gräddfil Löjrom Gräslök

Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas. Ta upp och rulla degen till en rulle. Skär den i 6-8 bitar, gör till bollar och rulla dem i lite mjöl och kavla ut till en tunn platta. Tryck ut pajdegen i formarna. Ställ dem kallt ca 15 min. Fördela riven ost i pajskalen. Vispa samman ägg, grädde och lite salt och peppar. Lägg i osten i pajskalen och häll äggblandingen över. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna helt och dekorera med gräddfil, löjrom och klipp över gräslök.

#1 - ✫Fru Eriksson

Gott & tack för receptet ♥ ....
/Kram fina!

#2 - Eva

mums mums tack :)

#3 - jannice

Västerbotten paj är så gott så!

#4 - majamyra | en livsstilsblogg mitt i uppförsbacken

Åh, vad smart! Enklare att ta med än en hel paj. Supergott med västerbottenpaj ju!