Första maj och glutenfria scones

Första maj! 

Känns otroligt skönt måste jag säga, maj är en av mina favoritmånader på året. 

Idag blev det en lång och skön sovmorgon, men det var kanske inte så konstigt med tanke på att det blev rätt sent igår. Vi var iväg på middag och Alvin somnade inte förrens vi halv ett?!?  Den lilla kämpen.

Så imorse vaknade vi faktiskt före barnen så jag passade på att överraska killarna med en favorit till frukost: glutenfria scones.

En klick god marmelad och en skiva ost på en ljummen scones är verkligen så löjligt gott. Mums!

Ett tips är att vänta med att skära i dem tills de svalnat. Då slipper man de där "klumparna" utan får jämna och fina ytor.

Glutenfria scones

4 dl Semper finmix 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50g smör( hårt i små bitar eller flytande) 2 dl filmjölk/yoghurt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt sedan smör och filmjölk/yoghurt. Forma till önskad storlek och nagga med en mjölad gaffel. Grädda sedan i mitten i ca 15 minuter. Låt svalna under duk (innan du skär upp dem) och servera sedan dem gärna lite ljumna.

#1 - Susanna

Så gott de såg ut och det finns väl inge bättre en hemma gjort bröd. =)

#2 - Nadja

Hej Kristin,
Tack för fina mat tips! Alltid välkommen när det stundar endel bjudningar nu i vår och försommar.
Önskar dig en fin start på veckan.
Kram Nadja

#3 - Diana

Mums, vad gott kramis

#4 - jannice

Men ååå så gott!!