Glutenfri fläskpannkaka

Idag är det ju torsdag och i många av hushållen runt omkring i landet var det nog många som åt pannkakor till lunch eller middag idag.

Det gjorde även vi. Men i en annan variant. En variant som är väldigt populär hos barnen men kanske lite mindre populär hos mig: fläskpannkaka!

Men som sagt barnen gillar den och den sköter sig själv i ugnen så det är en ganska smidig och enkel vardagsmiddag. Jag använder mig av receptet från Glutenfria köket men gör alltid en dubbel sats ( och i en plåt istället för ugnsform)

Glutenfri fläskpannkaka Glutenfri fläskpannkaka (4 pers) 8 ägg 6 dl mjölmix, glutenfri ( använde Lailas blåa) 8 dl mjölk 2 tsk Fiberhusk 2 tsk bakpulver lite salt 2 förpackningar bacon (140 g), skivat eller tärnat

Mät upp lite mer än hälften av mjölken i en bunke och vispa ner mjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt resten av mjölken, vispa tills allt blandats. Låt stå ca 10 min. Skiva baconet och fördela i en ugnsplåt, stek mitt i ugnen ca 10 min i 220 grader. ( Tips: tillsätt ev lite mer smör/olja så plåten blir ordentligt insmord) Häll sedan på pannkakssmeten och grädda mitt i ugnen, ca 30 min till.