Lördagsmys med glutenfria scones

Så var det lördag igen. Ska bli skönt med lite helg nu faktiskt. Denna vecka har varit rätt intensiv på många sätt och vis.

Och lördagen började på bästa sätt: gofrukost framför senaste avsnittet av Wild Kids tillsammans med mina små älsklingar. Killarna önskade sig glutenfria scones till frukosten så jag slängde ihop ett gäng till oss. Är det lördag så är det!

Jag kan verkligen rekommendera detta recept om ni ska göra glutenfria scones, så goda!

glutenfria scones

Glutenfria scones 4 dl Semper finmix 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 50g smör( hårt i små bitar eller flytande) 2 dl filmjölk/yoghurt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt sedan smör och filmjölk/yoghurt. Jag brukar ha lite mjölmix på händerna när jag blandar samman allt( kan vara rätt klibbigt i början så ha gärna lite mjölmix på händerna) Forma till önskad storlek och nagga med en mjölad gaffel. Grädda sedan i mitten i ca 15 minuter. Låt svalna under duk, det går lättare att skära bröden när de svalnat något.

glutenfria scones

Så gott!

#1 - Cissi J

Hej
Hitta din blogg precis härligt med glutenfria recept. Har en 15 årig son som har haft celiaki i 14 år som mycket glutenfritt här oxå😍
Mvh Cissi