Har ni, precis som jag, kvar en del glutenfria lussekatter i frysen? Men kanske inte så jättesugna på att just lussekatter nu efter jul?!

Gör lussebullsskorpor istället.

Jag har redan gjort två omgångar som har blivit uppäta av sönerna och ikväll ska jag göra en omgång av de sista lussekatterna som finns kvar i frysen. Jag brukar tina upp lussekatterna i micron innan jag gör skorporna.

Receptet hittade jag hos Frida.

Lussebulleskorpor Lussebulleskorpor

Lussebulleskorpor – glutenfria  
 Börja med att sätta ugnen på 100°C.
Skär valfritt antal Lussebullar i skivor, ca 1-2 cm breda.
Lägg på bakpapperklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca. 1 h.
Känn på skorporna – om de är lite mjuka så vänder du på dem och gräddar en stund till.
Förvara i en burk med lock – de håller nästan hur länge som helst.

Lussebulleskorpor

Skorporna blir sådär härligt hårda och knapriga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *