Jag har tidigare beskrivit känslan av att äntligen hitta ett hembakat glutenfritt bröd som sonen älskar. Han är ju nämligen rätt kräsen och vill bara äta ljust bröd.

Men i helgen gjorde jag det igen. Han älskade verkligen dessa fluffiga frallor och med tanke på att de inte har ”ett namn” eller så fick han döpa frallorna själv. Med tanke på att hela familjen kan äta av bröden kallade han frallorna för:

Familjebrödet

Så sött!

Så vill ni baka fluffiga och goda frallor kan jag verkligen rekommendera dessa.

Receptet hittade jag via sociala medier( på en handskriven lapp så jag vet tyvärr inte vem som ”kommit på” receptet.

Fluffiga familjefrallor- glutenfria

50g smör
5 dl mjölk
50g jäst
1/2 burk kesella
1,5 msk fiberhusk
En skvätt sirap ( jag tog ca 1 msk)
En nypa salt( ca  1 kryddmått)
ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix)

Smält smöret och häll ner mjölken så att den också värms upp något. Blanda i fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Smula ner jästen i en matberedare. Häll på mjölkblandningen, sirap, kesella och salt. Blanda i mjölmixen och kör i matberedaren i ca 5 minuter. Smeten liknar en köttbullesmet ( den ska inte gå att kavla ut eller så).

Låt jäsa i ca 30 minuter till dubbel storlek. Kör några varv till med matberedaren. Lägg upp 12 klickar (ganska stora) på ett bakplåtspapper ( gärna av silikon så att de lossnar enkelt). Runda till dem lite med vattensköljda händer. Jäs igen i ca 15 minuter.

 Grädda i 10-12 minuter i 225 grader.

Låt svalna under bakduk.

Tips! Jag ska även prova att använda receptet för att baka hamburgerbröd ( bara pensla med lite ägg och strö över sesamfrön innan de gräddas).

Går utmärkt att frysa.

En kommentar till “Fluffiga familjefrallor- glutenfria

  1. Hej.
    Jag tackar otroligt mycket för detta receptet. Hoppas bara innerligt att tösen min tycker
    om dom, det återstår att se när hon kommer hem 🙂

    Ha en riktigt bra dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *