Äntligen är semmelsäsongen här!

En favorit från förra året som jag garanterat kommer göra i år igen är:

Semmelkladdkakan – Denna kombination av kladdkaka och semlor är verkligen ljuvlig!

Originalreceptet hittade jag här men gjorde om det lite så att det blev glutenfri.

semmelkladdkaka-glutenfri semmelkladdkaka-glutenfri semmelkladdkaka-glutenfri

Semmelkladdkaka- glutenfri

150g smält smör
100 g mandelmassa
3 dl strösocker (går att minska en hel del om man så vill)
2,5 dl finax röda mjölmix ( vetemjöl om man inte vill göra glutenfri)
1 msk vaniljsocker
2 tsk kardemumma ( jag använde mig av malen)
1 krm salt
2 ägg

Till servering:
Lättvispad grädde
(ev lite mandelflan och extra mandelmassa)

Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret. Blanda ihop socker, mjöl, vaniljsocker, kardemumma och salt. Knäck i äggen. Riv ner mandelmassan. Häll ner det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Smöra och bröa(glutenfritt ströbröd eller kokos)  en form. Häll i smeten och grädda i ca 20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna innan servering. Pudra över lite florsocker. Servera med lättvispad grädde ( ev lite extra mandelmassa om så önskas) och mandelflan.

6 kommentarer till “Semmelkladdkaka-glutenfri

  1. Hej! Har skrivit det tidigare i celiakigruppen, men tål att sägas igen: jag är så tacksam för den här bloggen! Själv tål jag gluten, men ett av mina barn gör det inte och det var inte förrän jag hittade dina recept som jag lyckades börja baka glutenfritt. Så tusen tack!

  2. Pingback: Fettisdagen 2018 | |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *