Lycka!

Ni vet det där receptet på lussekatter som jag har hyllat flera gånger här på bloggen( länk här)?! 

Jag använde mig av receptet nu senast när jag bakade bullar och det blev hur bra som helst. Tog bara bort saffranet.

Receptet passar dessutom utmärkt när man vill göra semmelbullar också!

Grundrecept glutenfria bullar

100 gr smör
2 dl mjölk
1 pkt jäst för söta degar
2 tsk Fiberhusk
1 dl kesella ( alt creme fraiche)
1 dl socker
1 st ägg
1 krm salt
1 krm kardemumma (kan uteslutas)
1 pkt, 500gr sempers glutenfria lågproteinmix, Spara ca 1/2 dl till utbakning

Fyllning kanelbullar:
200 gr smör (alternativt laktosfritt eller mjölkfritt smör)
1 dl strösocker
6 tsk kanel
Rör ihop allt med en gaffel till en smet, så det bara är att ber ut på den utkavlade degen

Fyllning vaniljbullar:
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Rör ihop allt med en gaffel till en smet, så det bara är att ber ut på den utkavlade degen

Dekoration:
Ägg
Pärlsocker

Börja med att röra ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen. Smält smör och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke,häll över vätskan och tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min. Tillsätt ägg,kesella,socker,kardemumma och salt. Arbeta in mixen (men lämna kvar ca 1/2dl)  ordentligt,jag körde den i assistenten ca 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Platta ut degen till en rektangel och bred försiktigt på fyllningen. Rulla ihop längden och skär till bullar som du lägger i bullformarna. Låt jäsa i  30 minuter under handduk. Sätt ugnen på ca 225grader. Pensla bullarna och dekorera med pärlsocker. Sätt de i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk.

4 kommentarer till “Glutenfria kanel och vaniljbullar

  1. Pingback: glutenfria kanelbullar, glutenfria kakor, kanelbullekakor, recept glutenfria bullar |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *