Idag är det en temadag som förhoppningsvis ska uppmärksammas här hemma. Det är nämligen nutelladagen idag!

Planen är att vi ska slänga ihop en nutellakladdkaka till fikat! Det är ju så gott! Och enkelt! Allt som behövs är fyra ingredisenser.

Och med tanke på att vi äter nutella så pass sällan tillhör jag den skaran som faktiskt ignorerar det faktum att nutella kanske inte är det bästa att äta(socker,palmolja etc). Men snart ska jag nog försöka mig på att göra egen nutella också, verkar faktiskt inte vara så svårt.

nutellakladdkakaNutellakladdkaka nutellakladdkaka nutellakladdkaka

Nutellakladdkaka -glutenfri

350 g Nutella( en burk)
2 ägg
1 nypa salt
1 dl glutenfri mjölmix (jag använde mig av Lailas blåa)

Garnering
florsocker


Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop Nutella och ägg ordentligt( använd gärna  en elvisp). Tillsätt salt och den glutenfria mjölmixen och blanda ihop allt till en jämn smet. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–22 min beroende på om du vill ha dem lite kladdiga eller inte. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera som den är eller varför inte en klick grädde och någon kanske lite bär?

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *