Onsdag idag och snön fullkomligt vräker ner utanför fönstret.

Men det är ju inte så konstigt med tanke på att det ändå bara är februari. Hoppas att snön får ligga kvar över sportlovet! Snö och sportlov hör ju ihop men tyvärr är det inte alltid att det blir så.

På tal om sportlov, jag måste fylla på frysen med lite bröd och godsaker så vi kan ha med oss på våra utflykter. 

Bland annat tänkte jag försöka slänga ihop en drömrulltårta. Den tar inte så lång tid att göra och den är ju dessutom så otrolig god.

Mums!

Ikväll kommer vi nog inte hinna med att baka dock, för jag och sönerna ska nämligen iväg på ett event som vi alla tre ser framemot!

Receptet hittade jag här.

Drömrulltårta- glutenfri

3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Smörkräm:
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna. Smörkräm: Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

Går utmärkt att frysa!

En kommentar till “Glutenfri drömrulltårta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *