Idag, på självaste matlådans dag, hade jag faktiskt ingen matlåda med mig. Jag som nästan alltid har det annars.

Enkelt, gott och prisvärt.

Via Buzzador har jag fått testa Zetas gryner och fullkornsbulgur&quinoa har blivit en favorit. Jag har ätit den flera dagar i rad. Både till kött (istället för potatis) och som matig sallad.

 I Zetas serie ”La cucina originale” hittar du helt ekologiska blandningar av traditionella gryner och baljväxter med en lång historia – gryner har nämligen varit en självklar del i medelhavsköket i tusentals år! Det här är mat man mår gott av. Trots den korta koktiden har grynerna fantastisk konsistens, tack vare att grynerna och baljväxterna skonsamt förbehandlats med ånga. Dessutom behålls all den fina näringen. Grynerna innehåller fiber, vitaminer och mineraler och håller dig behagligt mätt länge. Perfekt för att hålla sötsuget borta. Gryner passar bra till nästan allt och när som helst.
 Läs gärna mer om gryner här

I veckan blandade jag exempelvis ihop grynen (kokta såklart),minimozarella,köksbärstomater med ett gäng smörstekta champinjoner och sparris.

Så gott och fräscht!

Vill ni också ha möjligheten att ”buzza” nyheter får ni mer än gärna säga till så ska jag anmäla er med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *