Nu ska ni få ett tips på en väldigt enkel men mättande lunch:

Gratinerat ägg i avokado

Och stort plus för att det är nyttigt och gott också. Testa vetjja!

Psst! såg att det pågår en bra kampanj på mina guldbestick (annonslänk) nu. Med rabattkoden SUPER20 får man 20% på ett helt köp ( tom 9/4) så nu kan man med andra ord köpa ett bestickset med 8 delar för endast 143kr!

Gratinerat ägg i avokado
1 avokado
1st ägg alt två små
salt&peppar
citronpeppar
ev. ost

Sätt ugnen på 200 grader. Dela och kärna ur en mogen avokado. Gröp ur avokadon lite extra beroende på kärnans storlek så att ägget får plats. Skär gärna av lite av skalet i botten så att avokadon står stadigare. Knäck ett ägg i varje avokadohalva om det är små ganska små ägg. Annars går det även bra att dela upp ägget i de två halvorna. Krydda med salt och peppar. Jag hade även på lite citronpeppar. Toppa med lite ost också om man vill gå en lite krispigare yta. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter, tills gulan har koagulerat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *