I måndags firade vi inte bara annandag påsk tillsammans utan vi firade även min fina lillasyster samt killarnas kusiners födelsedag!
Min kära mor hade ordnat och fixat allt så fint och gott. Som vanligt.

Bland annat så hade hon gjort denna underbara cheesecake. Så otroligt fräsch och god! Denna måste ni bara testa!

Receptet kommer häifrån.

Limecheesecake med passionsfrukt

12 digestivekex (glutenfria)
50g smör
4 gelatinblad
2 ägg
2 dl lätt crème fraiche
400g lätt färskost,, t ex Philadelphia
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 lime, rivet skal och saft

Garnering:
1 gelatinblad
2 msk strösocker
4 msk vatten
2 passsionsfrukter

Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen. Blanda äggulor, crème fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet. Värm limesaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen minst 1 timme. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfrukts-inkråmet i kastrullen och låt svalna. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme. Lossa kakan från formen och servera som dessert.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *