Hembakat bröd är alltid lite extra gott men ibland har man kanske inte alla ingredienserna hemma så att man enkelt kan slänga ihop något.

Ett recept som inte kräver så många ingredienser, utan bara sådan som man som glutenintolerant oftast har hemma:

Stekpannebröd!

Receptet på detta busenkla stekpannebröd hittade jag här.

Tips! Funkar utmärkt till räksmörgåsen! Jag har även provat att rosta det och det fungerade galant det med! Via sociala medierna hörde jag även att att de ska funka kanon som pizzabotten!

  

Glutenfritt stekpannebröd (6 st)
2 dl filmjölk (funkar även med yoghurt)
2 msk ljus sirap
1 msk rapsolja
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
3-4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix

Rör ihop filmjölk, sirap, olja och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter. Blanda salt och bikarbonat med 3 dl mjölmix och arbeta in i smeten. Häll ut degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta in mer mjölmix tills degen inte är kladdig. Rulla ut degen till en rulle och dela den i 6 bitar. Rulla till bollar och kavla ut till tunna kakor, gärna med kruskavel. Grädda bröden i torr stekpanna på medelhög värme i någon minut per sida. Vänd bröden när de börjar få färg.

En kommentar till “Baka bröd utan jäst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *