Paj är ju så enkelt att göra men så otroligt gott. Perfekt att frysa in och ha ett gäng till matlåda.

En av mina absoluta favoriter när det kommer till pajer är Västerbottenpaj!

Inte den nyttigaste varianten kanske men den så otroligt god! Och lite lyxigare än ”vanlig” paj.

Tips! Valborg närmar ju sig och varför inte servera denna goding då?! 

Det går även att göra pajen i muffinsformar och göra små mini-pajer. Men då ska de dock gräddas kortare tid!

Glutenfri västerbottenpaj(6-8 st)
Pajdeg:
2 dl glutenfri mjölmix (använde sempers mix)
1 dl västerbottenost
50g smör
1 1/2 msk vatten

Fyllning:
Ca 2-3 dl riven Västerbottenost
2 ägg
2 dl grädde
Salt och peppar

Dekoration:
Gräddfil
Löjrom
Gräslök

Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg glutenfri mjölmix, ost och bitar av smör i en matberedare med kniven monterad. Kör till smulor. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.. Tryck ut pajdegen i en form. Ställ den kallt ca 15 min. Fördela riven ost i pajskalen. Vispa samman ägg, grädde och lite salt och peppar. Lägg i osten i pajskalen och häll äggblandingen över. Grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna helt och dekorera med gräddfil, löjrom och klipp över gräslök.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *