På torsdag är det en temadag som garanterat kommer uppmärksammas hemma hos oss:

Chokladbollens dag

Chokladbollstårtan som jag gjorde när Alvin fyllde år pratar killarna fortfarande om. Den blev verkligen uppskattad!

Så ska ni fira chokladbollens dag ordentligt så kan jag varmt rekommendera denna.

Receptet hittade jag hos Fredriks fika men jag gjorde några små justeringar. Använde halva smeten som tårtbotten och halva till chokladbollarna för att få ännu fler chokladbollar.

Chokladbollstårta med nutella
ca 12 port

400 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 dl Nutella
1 dl kakao
13 dl havregryn (ren havre)
0,5 dl starkt kaffe

Dekoration
Nutella
Kokos
jordgubbar
chokladbollar

Klä en springform på 22-24 cm i diameter med bakplåtspapper. Rör ihop det rumsvarma smöret med florsockersockret. Tillsätt nutella och kakao blanda ordentligt. Tillsätt sedan havregrynen och kaffet och blanda till en tjock smet. Tryck ut halva smeten i formen och gör chokladbollar av resten. Ställ i kylen 3-4 timmar så att den är riktigt kall. Ta ut kakan ur formen, stryk lite nutella på sidorna och dekorera med pärlsocker runtom. Toppa med chokladbollar och jordgubbar. Och eventuellt lite lättvispad grädde till om man så önskar.

2 kommentarer till “Chokladbollens dag: Glutenfri chokladbollstårta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *