Dagens tips!

Via Buzzador har jag testat tjänsten Guldbrev. Jag var lite smått skeptiskt till en början men jag provade att skicka in några gamla örhängen som ändå har legat oanvända i över 10 år. Samt en berlock och halskedja som jag aldrig använt. Och efter ett par dagar hade jag min ersättning insatt på mitt konto.

Otroligt smidigt.

Såhär går det till:

Guldbrev skickar hem ”Guldbrevet” till din folkbokföringsadress, som tas fram utifrån ditt personnummer som du uppgav vid anmälan. ”Guldbrevet” är ett REK-brev som sannolikt är det säkraste sättet att skicka dyrbara föremål på i Sverige.

Lägg det guld du vill sälja i säkerhetspåsen som kommer i ”Guldbrevet”, och fyll i det medföljande formuläret. Du kan sälja både rött och vitt guld!

Lämna in säkerhetspåsen på ditt lokala Postkontor för att få ditt guld försäkrat (ditt guld är försäkrat upp till 100 000 kronor). Säkerhetspåsen är förfrankerad – du betalar alltså ingenting i porto. Spara Postens kvitto, detta fungerar som försäkringsbevis.

Guldbrevs erfarna guldsmeder värderar ditt guld och insättning görs inom 24 timmar (via kontoöverföring efter utbetalningsavi).

Som sagt. Väldigt enkelt och smidigt. Så har du gamla guldsmycken som inte används rekommenderar jag absolut att använda Guldbrev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *