Äppelpaj med vaniljsås är en klassiker som går hem hos de flesta. Kombinationen av äpplena och den söta smuldegen är oslagbart. I helgen provade vi dock en spännande variant som jag hade hört talas om via Facebook; cornflakes.
Och det blev verkligen hur bra som helst. Riktigt krispigt och gott!
Glutenfri äppelpaj med cornflakes
200 g smör
4 dl havregryn (ren havre)
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl cornflakes (glutenfria från ex Schär, )
1/2 tsk salt
3 dl glutenfri mjölmix
3 äpplen
ca 2 tsk kanel
Smält smöret. Blanda ihop alla ingredienser utom äpplen och kanel och tillsätt det smälta smöret. Skala äpplena och skär dem i bitar. Lägg äppelbitarna i en smord pajform. Pudra över rikligt med kanel. Fördela pajsmeten ovanpå äpplena. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.
Så gott …Nu blev jag ju sugen hihi
/Kram finaste!