Ett annat gott tips till midsommar: Marängtårta med grädde och bär. 

Så god!

  Finns massor av liknande recept, bla här. 

Marängtårta med grädde och bär- glutenfri

Botten:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
5 st äggulor
4 msk mjölk
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver

Maräng:
5 st äggvitor
2,5 dl strösocker
50 g mandelspån

Fyllning:
Vispgrädde
Bär ( Ex Hallon och Blåbär)

Botten: Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och sist mjölet som blandats med bakpulvret. Rör till en jämn smet.

Marängen: Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vispa ner resten av sockret. Bred ut smeten till bottnen i långpanna med bakplåtspapper, 30 x 40 centimeter. Bred över marängen toppigt. Strö över madelspånen. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa kakan med en pannkaksspade och låt den sedan kallna på pappret.

Lägg ihop tårtan: Dela kakan på mitten. Vispa grädden. Lägg ihop bottnarna med grädden och bären emellan. Garnera gärna med extra bär.

3 kommentarer till “Glutenfri marängtårta med grädde och bär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *