Pannkakstorsdag! 

Så till dagens badutflykt var lunchen ganska given : glutenfria pannkakor!

Provade ett så kallar ”lifehack” imorse för att undvika kladd. Så otroligt smidigt.

Häll ner den färdiga smeten i en tom mjölkförpackning. Spara korken och skaka förpackningen för att undvika så att allt skjunker till botten.

Och delar såklart med mig av receptet som jag använder mig av när jag gör glutenfria pannkakor.

Glutenfria pannkakor ( jag brukar behöva dubbla detta recept om alla 4 ska äta)

2 dl mjölmix (brukar använda Sempers fin mix eller vanlig mix)
1/2-1 tsk salt
1 tsk socker
4-5 st ägg
5 dl mjök
ca 1-2 msk flytande margarin/smält smör

Blanda samman mjölmix, salt och socker. Tillsätt mjölken sakta och rör hela tiden för att undvika klumpar. Blanda i äggen, ett i taget och till sist ska smöret hällas i smeten. Grädda på medelhög värme i någon minut på varje sida.

En kommentar till “Lifehack: pannkakor utan klet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *