Ni som följer mig på instagram ( @onlyfemale.se) såg att jag hade något väldigt roligt och annorlunda för mig igår. Jag, tillsammans med två tjejkompisar, sprang Color Obstacle Rush. Inte direkt ett seriöst träningslopp utan mer en rolig grej. Kan absolut rekommendera fler att springa detta lopp tillsammans med ett gäng vänner. Läs mer om eventet här.

Något annat som jag också kan rekommendera är de glutenfria stekpannesconesen som vi precis ätit till frukost. Vi gjorde faktiskt bröden första gången i fredags men de blev så omtyckta så jag slängde ihop en kaka nu på morgonen också. Tar ju knappt 10 minuter.

Receptet hittade jag här men jag behövde lägga till mer mjölmix för att få till degen till en knådbar deg. Tips! Börja med 2,5 dl mjölmix och pudra över lite mer om det behövs allt efter som.

Glutenfria stekpannescones (1 kaka, 4 bitar)
ca 2,5 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1 tsk bakpulver
1 tsk strösocker
1/4 tsk salt
1 dl mjölk

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Rulla degen i lite mjölmix om den är kladdig.Platta ut till en rund kaka, någon centimeter tjock. Stek brödet i en torr stekpanna på medelvärme, några minuter på varje sida tills det fått fin färg. Skär i fyra bitar och ät nygräddat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *